سادهترین روش
این صفحه یک روش آسان و جهانی را برای جهتدادن به فعالیتهای بهبود و نحوه اجرای OEE معرفی میکند. این روش تحت عنوان IDA (اطلاعات، تصمیم، اجرا) شناخته میشود.

IDA یک فرآیند ساده و بسیار موثر برای بهبود بهرهوری از طریق استفاده از اطلاعات است.
IDA دارای ۳ فاکتور است:
- اطلاعات: اطلاعات پایه و نقطه شروع IDA است. اطلاعات مناسب (دقیق، مربوط، قابل فهم) پیششرط هر تصمیمگیری موثر است.
- تصمیم: تصمیمات، حکم نوعی لولا را میان اطلاعات و مرحله اجرا دارند. این مرحله شامل بررسی اطلاعات، و در مورد مجموعه اجرائیات تصمیمگیری میشود.
- اجرا: اجرا جایی است که احتمالات تئوریک، تبدیل به پیشرفتهای محسوس میشوند، جایی که تصمیمات تبدیل به نتایج میشوند.
IDA آسان و جهانشمول است. شاید توجه کرده باشید که معادله زیر، بسیار شبیه OEE است. ۳ فاکتور با هم ضرب میشوند تا یک جواب به دست بیاید:
OEE= دسترسپذیری× عملکرد× کیفیت
نتیجه= اطلاعات× تصمیمگیری× اجرا
درست مثل OEE، برای یک نتیجه خوب، باید هر ۳ فاکتور وجود داشته باشند. به این مثال توجه کنید:
تصور کنید که شما یک خلبان هستید و این وظیفه شما است که مسافران را در امنیت، بین لندن و شیکاگو، منتقل کنید. در هرکدام از ۳ سناریو زیر، یک مشکل IDA وجود دارد که مانع رسیدن شما به هدفتان میشود.
- سنسورها، یا خراب هستند و یا اطلاعات دقیق نمیدهند (مشکل اطلاعات).
- سنسورها مشکلی ندارند، اما شما از آنها برای مسیریابی به روی نقشه استفاده نمیکنید (مشکل تصمیم)
- سنسورها مشکلی ندارند و شما هم برای مسیریابی درست، به آنها نگاه میکنید، اما خودتان را برای تنظیم سیستم کنترل، به زحمت نمیاندازید. (مشکل اجرا)
IDA مثل یک زنجیر، تنها به اندازه ضعیفترین حلقهاش، قدرت دارد. همه ۳ فاکتور (اطلاعات، تصمیم، اجرا) باید حاضر و متعادل بوده تا بتوانند به یک نتیجه بهینه منجر شوند.
IDA به اندازه کافی ساده است تا توسط همه کارکنان فهمیده شود و همینطور به اندازه کافی جامع است تا به عنوان یک ابزار اصلی در جهت پیشبرد اهداف کسب و کار به کار رود. با ایجاد سازوکاری برای بهینهکردن ورودیها (اطلاعات، تصمیم، اجرا)، خروجیها (نتایج) به راحتی ایجاد خواهند شد.